Megszűnik az iWiW

Az iWiW 2010 decemberéig Magyarország első számú közösségi oldalának számított. 2002-es alapítása óta 4,7 millió felhasználó regisztrált ide, majd az utóbbi évek vergődését megelégelve az Origo vezetősége úgy döntött, megszünteti az oldalt.

Iwiw és Facebook látogatottság

A közlemény szerint a bezárás oka a Facebook dominanciája, melynek hatására az iWiW napi 1,5 milliós látogatottsága mindössze 70 ezerre csökkent. Aki szeretné megtartani adatlapját, egy digitális időkapszulába lementheti, ellenkező esetben a június 30-i megszűnéssel törlődnek a személyes adatok.

Csak a Facebook a hibás?

Természetesen az iWiW kudarcából jelentős szerep tulajdonítható Zuckerberg közösségi hálójának, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a 2006-ban még fénykorát élő iWiW már sok éve leszállóágban volt, a fejlesztéseket és trendek követését illetően. A felhasználók átlagéletkora folyamatosan nőtt, és mára elmondható, hogy a középkorú, vagy annál idősebb vidéki júzerek alkotják a gerincet.

Az iWiW online marketing szempontból gyakorlatilag használhatatlan. Nem építettek ki rajta pontosan célozható, kedvező árú hirdetési rendszert – mint ahogy ez a Facebookon megvalósult, és jól is működik.

Miben volt jobb az iWiW?

A sok hátránya mellett talán egy előnye volt a Facebookkal szemben: könnyebben megtaláltuk a keresett személyt. Részletesen szűrhettünk életkorra, lakhelyre, és sok egyéb adatra. A Facebookkal ez így sokkal körülményesebb lesz.

 

 

Kategória: Közösségi média Címke: ,

A hatékonyság titka: Munkamegosztás!Csapatunk tagjai:


Rutinos újságírók

Marketing szakemberek

SEO+Adwords szakértők

Hírlevél specialisták

Google Plus